Hvilket vejr er almindeligt? Og hvilket er ekstremt? Svaret på begge spørgsmål tager udgangspunkt i DMI’s klimanormaler, men normalerne flytter sig i takt med, at Danmark bliver vå…
Vi bruger grus, sand og sten som aldrig før, og behovet stiger yderligere i fremtiden. Derfor udarbejder regionerne løbende råstofplaner, der skal tilgodese de mange interesser i d…
Ulovlige metoder og uenighed om perioder har skabt forvirring om udledningerne af kvælstof til vandmiljøet og ikke mindst om reduktionsbehovet for at opfylde EU’s vandrammedirektiv…
FN’s klimapanel, IPCC, har netop udgivet første del af deres sjette store statusrapport. JA Aktuelt har spurgt flere danske forskere, hvad de særligt lægger mærke til i rapporten.
Danmark står over for et solcelleboom. Men solcelleparker fylder, og konkurrencen om pladsen til den nye kapacitet bliver hård. Derfor er både energiselskaber og forskere på jagt e…
I marts fik Danmark en strategi for bæredygtigt byggeri. Målet er at nedsætte klimapåvirkningen fra byggematerialer, opførelse og konstruktionen i hele dens levetid. Strategien får…
Udledningen af kvælstof skal reduceres for at nå den fælles EU-målsætning om god økologisk tilstand i det kystnære hav. Forskere fra Aarhus Universitet har derfor beregnet det målt…
Tungmetaller, pesticider og klorerede opløsningsmidler. Listen over giftige stoffer i Danmarks ti såkaldte generationsforureninger er lang, men med 630 millioner kroner på Finanslo…
Naturgenopretning er på dagsordenen lige nu. Målet er større områder med vild natur, som understøtter en større biodiversitet og samtidig gerne rekreative aktiviteter, men blot at…
I juni begyndte DMI at forære deres vejrdata væk, og både professionelle brugere og eksperter er begejstret for de muligheder, dataene giver i forhold til bæredygtig udvikling og g…