Mens naturen på land får en håndsrækning via regeringens naturpakke med 888 mio. kr., får havets natur blot 10 mio. kr. Og det er desværre kendetegnende for havnaturen, som længe h…
Forbrugsapps hjælper med til at vejlede i fødevarers klimaaftryk. Men er det mere vildledning end vejledning, når CO2-aftrykket for fødevarer er genstand for massiv debat, og når a…
Der er stigende fokus på plantebaserede fødevarer, både politisk og hos virksomheder – men er plantemaden mere end en trendpræget niche? Ja, mener Novo Nordisk Fonden, der satser m…
Køer bøvser kraftige drivhusgasser ud i atmosfæren, der bidrager til den globale opvarmning. Flere forskellige løsninger i form af fodertilsætninger er under udvikling – men så læn…
Regeringen har store ambitioner for den grønne omstilling, hvilket blandt andet har givet Danmark sin første grønne forskningsstrategi. Men samtidig bliver den miljø- og fødevarefo…
Politikerne har store ambitioner for den grønne omstilling i samfundet, der skal bidrage til at nå målet om 70 procents reduktion af CO2-udledning i 2030, men samtidig er den miljø…
Siden 2008 er særligt ét studie af CO2-lagring i skove blevet fremhævet i klimadebatten, når skovdrift skal vejes op mod udlægning af urørt skov. Nu har forskere fra Københavns Uni…
Regeringen har relanceret de officielle kostråd med fokus på klima. Men hvis danskerne skal spise mere klimavenligt, skal der langt mere end en række råd til, lyder det fra ekspert…
Nedbrydningsprodukt fra svampemidler er fundet over kravværdien i myndighedernes testsystem, og det får Danmark Naturfredningsforening til at kræve et forbud. Miljøstyrelsen fastho…
Med den nye grønne skattereform nedsættes en ekspertgruppe, der skal udarbejde et forslag til CO2-afgifter. Men aftalen forpligter ikke til en reel implementering af afgifterne, de…