Bygge- og anlægssektoren skal omstilles til en cirkulær økonomi, hvor de udvundne ressourcer i materialekredsløbet bevares. Det kræver nye arbejdsmetoder, ændringer i design- og ma…
Meget taler for, at træ vil spille en større rolle i byggeriet i fremtiden. Men hvordan vi anvender materialet, er afgørende for at få succes med mere træbyggeri i Danmark
Halm, træ, hamp, ålegræs og mange andre biogene materialer kan indenfor en kort årrække markedsmodnes og udgøre et væsentligt element i den nødvendige omstilling af en katastrofalt…
Vi bruger grus, sand og sten som aldrig før, og behovet stiger yderligere i fremtiden. Derfor udarbejder regionerne løbende råstofplaner, der skal tilgodese de mange interesser i d…
I 2015 fremsatte FN 17 ambitiøse Verdensmål, der b.la. skal styrke klimaet og bremse udpiningen af naturen. Danmark ligger godt i selen til at opfylde flere af Verdensmålene, men d…
Data fra satellitter bør være en del af løsningen i morgendagens jordbrug med det øgede pres, der er på arealanvendelsen, vandressourcerne og det stadigt stigende behov for fødevar…
Jordbrug er en vigtig nøgle til indfrielsen af de globale klimamål – men en nøgle, der skal bruges med omhu. Fokus skal være på hele økosystemer og netto drivhusgasudledninger – ik…
Ifølge Parisaftalen skal den globale gennemsnitstemperatur ikke stige mere end 1.5-2 grader i forhold til niveauet i 1850. Men at overholde den målsætning bliver en kæmpe udfordrin…
Klimaaftrykket fra den danske sojaimport fra Sydamerika tæller ikke med i Danmarks nationale opgørelse over udledninger. Men hvor galt står det til med klimagasser og sojaimport, o…