Tekstilbranchen og forbrugerne har fået øjnene op for, at den nuværende produktion af tekstiler er stærkt miljøbelastende. Derfor efterlyser mode- og møbelindustrien alternativer,…
Der er stigende fokus på plantebaserede fødevarer, både politisk og hos virksomheder – men er plantemaden mere end en trendpræget niche? Ja, mener Novo Nordisk Fonden, der satser m…
Gennem en kombination af dyrkning af bælgsæd og bioraffinering af kløvergræs kan vi producere dansk protein svarende til halvdelen af den nuværende mængde importeret protein.
Sorghum har en kernesammensætning meget lig majs, dog er sorghum væsentlig mere tørketolerant. Afgrøden findes fortrinsvis i Afrika og Asien, men der er gode muligheder for dyrknin…
Hvorfor dyrker vi ikke selv proteinholdige afgrøder herhjemme? Her kommer lupin ind som en oplagt alternativ proteinkilde blandt andre lovende bud på afgrøder i et fremtidigt bæred…
Forskere fra Aarhus Universitet har ranglistet landets 98 kommuner efter, hvor værdifuld naturen er. Og der er stor forskel fra de Nordsjællandske kommuner, der topper listen, til…
Naturgenopretning er på dagsordenen lige nu. Målet er større områder med vild natur, som understøtter en større biodiversitet og samtidig gerne rekreative aktiviteter, men blot at…
Hvis vi skal sikre velfungerende grønne byer, er det afgørende, at vi kommer i mål med at opnå både vækstegenskaber og bæreevne på samme tid i vækstmedierne, og det kræver veldefin…