Politikerne har store ambitioner for den grønne omstilling i samfundet, der skal bidrage til at nå målet om 70 procents reduktion af CO2-udledning i 2030, men samtidig er den miljø…
I marts fik Danmark en strategi for bæredygtigt byggeri. Målet er at nedsætte klimapåvirkningen fra byggematerialer, opførelse og konstruktionen i hele dens levetid. Strategien får…
Mange forbrugere opfatter økologiske fødevarer som mere bæredygtige end konventionelle. Men hvis man kigger på de samlede konsekvenser af økologisk landbrug, er fødevarerne forsyne…
Stadigt flere fødevarer verden over sælges på at være klimavenlige. Men det er ikke altid sandheden, og også danske virksomheder har fået kritik for vildledende kommunikation om kl…
Siden 2008 er særligt ét studie af CO2-lagring i skove blevet fremhævet i klimadebatten, når skovdrift skal vejes op mod udlægning af urørt skov. Nu har forskere fra Københavns Uni…
Landbrug og miljøteknologi kan løfte hinanden i den nødvendige klimaomstilling: En ambitiøs omstilling af landbruget vil være med til at løfte den miljø-og klimateknologiske del af…
Ny rapport fra Klimarådet dumper regeringens klimaindsats. Særligt på landbrugsområdet får politikerne drøje hug for ikke at komme med konkrete løsninger. Og det skyldes blandt and…
Regeringen har relanceret de officielle kostråd med fokus på klima. Men hvis danskerne skal spise mere klimavenligt, skal der langt mere end en række råd til, lyder det fra ekspert…
Når snakken falder på bæredygtig fødevareproduktion, er der ofte tale om plantebaserede fødevarer. Men globalt set er det animalske fødevaremarked i vækst, og her har den danske pr…
I Vesteuropa forventes markedet for plantebaserede kødalternativer årligt at vokse med 35 procent frem mod 2025, og det er en god anledning til en intelligent omstilling af det dan…