Det går ikke blot at producere biobrændstoffer og bioplast. Det er væsentligt dyrere, og der er slet ikke nok til at forsyne vores verden i dag eller den voksende verden i morgen.…
Halm, træ, hamp, ålegræs og mange andre biogene materialer kan indenfor en kort årrække markedsmodnes og udgøre et væsentligt element i den nødvendige omstilling af en katastrofalt…
Hvilket vejr er almindeligt? Og hvilket er ekstremt? Svaret på begge spørgsmål tager udgangspunkt i DMI’s klimanormaler, men normalerne flytter sig i takt med, at Danmark bliver vå…
Vi har brug for alternative brændstoffer til fly- og skibstransporten, der ikke baserer sig på kul og olie, hvis vi skal nå i mål med nul CO2-udledning i 2050. Projektet eFuel, der…
I 2015 fremsatte FN 17 ambitiøse Verdensmål, der b.la. skal styrke klimaet og bremse udpiningen af naturen. Danmark ligger godt i selen til at opfylde flere af Verdensmålene, men d…
FN’s klimapanel, IPCC, har netop udgivet første del af deres sjette store statusrapport. JA Aktuelt har spurgt flere danske forskere, hvad de særligt lægger mærke til i rapporten.
Forbrugsapps hjælper med til at vejlede i fødevarers klimaaftryk. Men er det mere vildledning end vejledning, når CO2-aftrykket for fødevarer er genstand for massiv debat, og når a…
Dyrkning på vådlagte jorder kan løse flere problemer på én gang: det kan genoprette nedbrudte arealer, øge biomasseudbyttet og indholdet af energi- og protein og samtidig sørge for…
Vi behøver ikke kun at sætte vores lid til nye teknologier i kampen mod klimaforandringer. Hvis vi finder balancen mellem skovens forskellige funktioner og produkter, kan skovrejsn…
Der er stigende fokus på plantebaserede fødevarer, både politisk og hos virksomheder – men er plantemaden mere end en trendpræget niche? Ja, mener Novo Nordisk Fonden, der satser m…