Aldrig har forskningsresultater spillet så stor en rolle i samfundet, som de gør i dag. Det sætter de forskere, hvis resultater afgør vigtige beslutninger i samfundet, i nogle svær…
Nye madtrends giver større grobund for farlige bakterier som listeria og campylobacter i vores fødevarer. Hos det danske firma ISI Food Protection forsker man i at bruge såkaldte b…
FN’s klimapanel, IPCC, har netop udgivet første del af deres sjette store statusrapport. JA Aktuelt har spurgt flere danske forskere, hvad de særligt lægger mærke til i rapporten.
Sorghum har en kernesammensætning meget lig majs, dog er sorghum væsentlig mere tørketolerant. Afgrøden findes fortrinsvis i Afrika og Asien, men der er gode muligheder for dyrknin…
Soja er en af de bedste kilder til foderprotein, vi kender. Den har en god aminosyresammensætning, og den er billig. Men måske kan mikroalger udfordre sojaen.
Hvorfor dyrker vi ikke selv proteinholdige afgrøder herhjemme? Her kommer lupin ind som en oplagt alternativ proteinkilde blandt andre lovende bud på afgrøder i et fremtidigt bæred…
Unibio er en dansk biotekvirksomhed, der har udviklet en innovativ produktionsteknologi til fremstilling af bæredygtigt, økologisk og højkoncentreret protein med metan som den enes…
Naturstyrelsen vil kortlægge biodiversiteten i statens urørte skove i et nyt stort projekt, der skal danne sammenligningsgrundlag for fremtidige undersøgelser, så det bliver klart,…
Regeringen har store ambitioner for den grønne omstilling, hvilket blandt andet har givet Danmark sin første grønne forskningsstrategi. Men samtidig bliver den miljø- og fødevarefo…
Politikerne har store ambitioner for den grønne omstilling i samfundet, der skal bidrage til at nå målet om 70 procents reduktion af CO2-udledning i 2030, men samtidig er den miljø…