Det er en kompleks opgave at skifte plast ud med andre materialer. Træ kan i visse tilfælde være en løsning, men skal produkterne formstøbes, må vi eksempelvis se mod de biobasered…
Der er rivende gang i udviklingen af bæredygtig bioøkonomi i Danmark. Nye bioraffineringsteknologier vinder terræn, og biomasse kommer til at spille en større og større rolle i den…
Det går ikke blot at producere biobrændstoffer og bioplast. Det er væsentligt dyrere, og der er slet ikke nok til at forsyne vores verden i dag eller den voksende verden i morgen.…
Vi har brug for alternative brændstoffer til fly- og skibstransporten, der ikke baserer sig på kul og olie, hvis vi skal nå i mål med nul CO2-udledning i 2050. Projektet eFuel, der…
Arbejdet med at (gen)skabe ny natur af høj kvalitet kan med fordel kombineres med andre tiltag, fx solcelleparker, hvor biodiversitet tænkes ind. Dette samarbejder energiselskabet…
Danmark står over for et solcelleboom. Men solcelleparker fylder, og konkurrencen om pladsen til den nye kapacitet bliver hård. Derfor er både energiselskaber og forskere på jagt e…
I et SkyClean-anlæg pyrolyseres landbrugsaffald til biokoks, olie og gas. Ved at omdanne bioolien og gassen til højværdiprodukter som jetbrændstof forbedres driftsøkonomien så mege…
Biochar – eller biokoks – er gået i glemmebogen de seneste år. Men måske skal vi igen sætte fokus på biochar tilført landbrugsjord. Det kan både forbedre landbrugsjorder og lagre s…
En ny teknologi kan konvertere naturfibre og affald fra industrien til nye bæredygtige byggematerialer og andre produkter – kun fantasien sætter grænser.