Hvis vi skal sikre velfungerende grønne byer, er det afgørende, at vi kommer i mål med at opnå både vækstegenskaber og bæreevne på samme tid i vækstmedierne, og det kræver veldefin…
Med en stor lagerhal, LED-lys og lag på lag af bakker kan bladgrønt og salater dyrkes i urbane områder året rundt. Og det er godt nyt for den globale folkesundhed og den stigende e…
De velkendte, vidtstrakte græsplæner omkring almene boliger kan nu blive lavet om til naturområder, der er mere til gavn for både beboere og biodiversitet, skriver Sara Berg, som e…
Landskabsarkitekter og ingeniører kæmper med jordkollaps, tørke og anaerobe problemer for grønne anlæg i byerne. Løsningen er at erkende kompleksiteten og arbejde tværfagligt for a…
Vi bør i højere grad satse på biodiversiteten i byerne. Med det for øje ville sammenhængende ’biodiversitetsstier’ gennem de store byer kunne understøtte den satsning.
Flere og flere grønne tage skyder op rundtom i landet. De har en lang række positive effekter, blandt andet i forhold til at tackle nogle af de udfordringer, som klimaforandringern…
De mange oversvømmelser de senere år har fået regeringen til at komme med et udspil, der skal sætte gang i vandselskabernes klimatilpasningsprojekter i byerne – men udspillet straf…
Nye rammebetingelser og teknologier vil påvirke boligen. Samfundet og borgerne har ændrede behov for fysiske netværk og krav til vores fællesskaber, og i horisonten lurer de direkt…
Det er nødvendigt at nytænke og skabe mere fleksible ude- og fællesarealer i fremtidens byer samt vurdere, hvilke krav og standarder som bør bevares, og hvilke der bør ændres