Der savnes en bredere favnende indsats for biodiversitet i natur- og biodiversitetspakken. Man kunne fx med fordel have afsat en mindre pulje til indsatser for mere bynatur.
Forskere fra Aarhus Universitet har ranglistet landets 98 kommuner efter, hvor værdifuld naturen er. Og der er stor forskel fra de Nordsjællandske kommuner, der topper listen, til…
Det går ikke godt for landets insekter: antallet falder, og arter uddør. Derfor har Hjørring Kommune i over et år arbejdet på at skabe mere natur til insekterne, og det har blandt…
Hvis vi skal sikre velfungerende grønne byer, er det afgørende, at vi kommer i mål med at opnå både vækstegenskaber og bæreevne på samme tid i vækstmedierne, og det kræver veldefin…
De velkendte, vidtstrakte græsplæner omkring almene boliger kan nu blive lavet om til naturområder, der er mere til gavn for både beboere og biodiversitet, skriver Sara Berg, som e…
Landskabsarkitekter og ingeniører kæmper med jordkollaps, tørke og anaerobe problemer for grønne anlæg i byerne. Løsningen er at erkende kompleksiteten og arbejde tværfagligt for a…
Vi bør i højere grad satse på biodiversiteten i byerne. Med det for øje ville sammenhængende ’biodiversitetsstier’ gennem de store byer kunne understøtte den satsning.
Færøerne mistede sin naturlige skov for over 1000 år siden. Siden begyndelsen af det 20. århundrede har skiftende ildsjæle derfor eksperimenteret med alverdens arter for at finde d…
Nye rammebetingelser og teknologier vil påvirke boligen. Samfundet og borgerne har ændrede behov for fysiske netværk og krav til vores fællesskaber, og i horisonten lurer de direkt…