Vi bruger grus, sand og sten som aldrig før, og behovet stiger yderligere i fremtiden. Derfor udarbejder regionerne løbende råstofplaner, der skal tilgodese de mange interesser i d…
Der er i højere grad kommet fokus på biodiversitetskrisen i Danmark, og ordet biodiversitet er ligefrem gået hen og blevet mainstream. Men vi skal også være opmærksomme på faldgrub…
Teknologirådet afsluttede i 2017 projektet ’Prioritering af fremtidens arealanvendelse i Danmark’, som bl.a. kunne konkludere, at Danmarks areal var for småt til at opfylde alle vo…
Jordbrugets udvikling og samfundskontrakten mellem land og by spiller en afgørende rolle for at nå klimalovens 70 pct. reduktionsmålsætning for 2030 – men kræver svære afvejninger!…
Arbejdet med at (gen)skabe ny natur af høj kvalitet kan med fordel kombineres med andre tiltag, fx solcelleparker, hvor biodiversitet tænkes ind. Dette samarbejder energiselskabet…
Lovgivning, planlægning, parker og projekter har haft effekter, men er samlet set ikke i stand til at sikre naturen plads – og plads til naturlige processer.
Bestemmer den store vandsalamander og markfirben over vores brug af landarealerne? Her følger et overblik over lovgivningens rammer for kampen om jordens anvendelse